Zakelijk Tekenen: van langs elkaar heen naar op één lijn.

Training Zakelijk Tekenen

Onze trainingen zakelijk tekenen zijn erop gericht om jullie te leren hoe je zakelijke informatie om kunt zetten in heldere, aantrekkelijke beelden die bij de doelgroep, het doel, de werkinhoud en jullie team of organisatie passen.

Zakelijk tekenen is een tool en geen doel. Het gaat erom dat je je boodschap, visie, strategie, projectplan, afspraken of presentatie kunt ondersteunen met tekeningen, zodat iedereen voor zich ziet wat er wordt bedoeld en verwacht. Je leert van ons niet alleen tekenen, maar ook communiceren. Wat tussen zender en ontvanger kan veel misgaan. De kneepjes en handvatten die je van ons leert, lenen zich ook uitstekend om interne processen, of bijvoorbeeld een klantreis uit te tekenen. Op die manier kun je ze letterlijk eens kritisch bekijken en verbeteren.

De trainingen zijn praktisch, aansprekend en inspirerend voor jou en je team.
Live, op een inspirerende locatie, hybride of online mogelijk.

Vind je dit interessant? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een workshop Zakelijk Tekenen.

Training Zakelijk Tekenen

Zakelijk visueel communiceren

We hebben ze allemaal: van die overleggen die eindeloos lijken te duren, saaie presentaties die bestaan uit lappen tekst, discussies tussen collega’s die niet lekker lopen, omdat je elkaar net niet helemaal begrijpt. Het is precies niet duidelijk waar het over gaat omdat taal verschillende beelden bij mensen oproept, het lukt niet om tot overeenstemming en afspraken te komen, de energie lekt weg en na afloop blijf je gefrustreerd en ongeïnspireerd achter.

Hoe fijn zou het zijn om deel te nemen aan een energiek overleg waar je allemaal hetzelfde beeld voor ogen hebt? Om een presentatie te geven of krijgen die tot de verbeelding spreekt? Om tijdens een ingewikkeld gesprek uit te kunnen tekenen waar de crux zit?

Op een simpele manier op één lijn komen. Dat kan!

In de loop der jaren zijn we in ons werk steeds meer geschreven taal gaan gebruiken. We schrijven rapporten, plannen, verantwoordingen, beleid en mails, eindeloos veel mails.
Dat is best vreemd want uit onderzoek blijkt dat mensen 80% onthouden van wat zij zien. Slechts 20% van wat zij lezen en 10% van wat zij horen blijft hangen.

Met andere woorden: ons brein is gek op beelden.

Ruim 90 % van de informatie die ons brein oppikt is visueel en wij verwerken beelden 60,000 maal sneller dan tekst.

Het is dus de hoogste tijd om de drie manieren van informatieverwerking – zien, lezen en horen – te combineren. Bij voorkeur samen met je collega’s, zodat je samen zakelijk visueel kunt communiceren.

Omdat zakelijk tekenen een nieuwe vaardigheid is, die van je brein behoorlijke inspanning vraagt, bieden wij jullie bij voorkeur een training aan die verspreid is over een aantal maanden. Zo kun je tussentijds oefenen en integreren in je werk. Ook loop je vast en zeker tegen zaken aan, waar we je dan weer mee verder kunnen helpen. Zo zorgen we dat jullie ook ECHT aan de slag gaan met visueel communiceren.

Inhoud van de training Zakelijk Tekenen

Workshop Zakelijk Tekenen

Theorie en Visueel Alfabet

In de training Zakelijk Tekenen nemen we jullie mee in de wondere wereld van het beeld. We leggen uit wat zakelijk visueel communiceren is, hoe je het kunt inzetten en waarom het werkt. Jullie gaan meteen zelf aan de slag met het visueel alfabet. Want hoewel we eerder konden tekenen dan schrijven, voelt het vaak toch nog onwennig aan. Dus we starten direct met tekenmeters maken! We leren jullie een eenvoudige, zakelijke tekenstijl aan, die professioneel overkomt. Helderheid staat voorop. Het gaat ons tenslotte om betere communicatie, het kantoor hoeft geen museum te worden. Wel leren we je direct enkele kneepjes waarmee je tekeningen aantrekkelijk zijn om naar te kijken!

Training Zakelijk Tekenen

Iconen, figuren en jargon

In overzichtelijke stappen leren jullie om de elementen van zakelijke communicatie in beeld te brengen. Wie, wat, waar, waarom, wanneer, hoe en hoeveel, ze komen allemaal aan bod. En natuurlijk werken we samen toe naar jullie inhoud en dagelijkse praktijk. Want waarschijnlijk gebruiken jullie complexe taal en vakjargon. Toch wel handig als je daar ook beeld bij hebt!

Training Zakelijk Tekenen

Zakelijke visuele communicatie: Toepassingen

Na de eerste dag hebben jullie de basis van het zakelijk tekenen onder de knie. Nu werken we aan de hand van actuele onderwerpen in jullie team aan verschillende praktische toepassingen. Zo leren jullie om processen aantrekkelijk en verhalend uit te tekenen, een visie te vertalen in praatplaat en om goede visuele samenvattingen te maken. Dit kan live zijn, tijdens een overleg, of na afloop.

Training Zakelijk Tekenen

Tijdens de training bouwen we een beeldenbibliotheek op met zakelijke visuele communicatie die bij de uitdagingen van jullie team en organisatie past.

Visueel Notuleren

Training Zakelijk Tekenen

Naast het maken en uitbreiden van passende beeldtaal, kijken we naar de ingrediënten van een goed visueel verslag. Leren om kritisch te luisteren, hoofd- en bijzaken te scheiden, samen te vatten en de essentie van een verhaal tot een mooi in beeld te brengen. Ook staan we stil bij het maken van letters, indeling van het papier, canvas of digitaal beeld en de opzet van een notulen als deze.

Zodat jullie daarna aan de slag kunnen en zelf een inspirerend en tastbaar eindresultaat van een bijeenkomst, vergadering, sessie, congres, event of presentatie kunnen maken! Lees hier meer over in onze blog over Visueel Notuleren.

Oefening baart natuurlijk kunst (!) maar na afloop van de training kunnen jullie vooraf of tijdens gesprekken, overleggen en presentaties tekeningen maken die de boodschap ondersteunen en verhelderen. Zo krijgen jullie collega’s, partners en cliënten mee.

Wij raden altijd de uitgebreide training aan. Je hebt nu eenmaal tijd nodig om niet alleen het tekenen onder de knie te krijgen, maar ook de verschillende toepassingen Kiezen jullie alleen voor een korte workshop? Dan kunnen we jullie natuurlijk alleen met de basis van het zakelijk tekenen helpen.

Zie je het na het lezen van deze informatie voor je en ben je geïnspireerd geraakt?
Ben je nieuwsgierig geworden naar het tekentalent van jouw team?
Zie je jezelf al opstaan tijdens een overleg om je briljante inval uit te tekenen voor de rest?
Heb je een tof idee dat je niet hebt teruggelezen en ben je benieuwd naar de mogelijkheden ervoor?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee of een training Zakelijk Tekenen voor jou de meest passende oplossing is. En wie weet… spreken we binnenkort tot elkaars verbeelding!

Liever individueel starten met tekenen?

Naast de in-company trainingen die we verzorgen, kun je ook individueel (of met een team) deelnemen aan onze zeer uitgebreide online training Zakelijk Tekenen.
Benieuwd? Neem een kijkje in onze academie en bekijk de reviews van mensen die je voor gingen: www.huisvanverbeelding-academy.nl/zakelijk-tekenen.

Deze training volgen in een inspirerende ruimte?

Wij begrijpen hoe belangrijk een creatieve omgeving is!

In het centrum van Den Haag hebben wij ons Huis van Verbeelding. Een frisse en kleurige ruimte, speciaal voor mensen die in een uitnodigende omgeving aan de slag willen.

De ruimte is ook beschikbaar voor onze trainingen. Als je een training boekt kun je met een aantrekkelijke korting gebruik maken van deze creatieve ruimte met goede koffie. Uiteraard komen we ook in-company. Vraag naar onze interessante combi-deals!