Creativiteit is besmettelijk – geef het door!

Albert Einstein

Inspiratiemail

Klik op de afbeelding om je aan te melden voor de inspiratiemails en ontvang 2 x per maand een dosis inspiratie, templates en visuele of creatieve oefeningen.

GRATIS E-BOOK

Zakelijk Tekenen in 10 minuten

INCLUSIEF 3 OEFENINGEN OM ZELF TE STARTEN

In dit GRATIS E-book laat ik je zien hoe jij tekeningen kunt inzetten in je werk.

BONUS
De komende dagen ontvang je dan van mij -geheel kosteloos- een KICKSTARTKIT. Daarmee kun je snel aan de slag.

Na het ontvangen van het e-book en de BONUS Kickstartkit zal ik je per e-mail nog verder inspireren. Alleen als jij dat wilt. Je kunt je altijd heel makkelijk uitschrijven.

Klik op de button, vul je je gegevens in en je ontvangt het e-book direct in je mailbox.

10 tips voor creatief denken

Creatief denken is een vaardigheid die je kunt aanleren en stimuleren. Het betekent dat je denkstrategieën toepast die je helpen om buiten je gebaande kaders te denken. Dit stelt je in staat om anders te kijken, anders te denken waardoor je open staat voor nieuwe ideeën.

We hebben 10 tips voor je verzameld in een handig boekje.

Gratis online cursus ‘hoe haal je het uit je hoofd’

In 5 dagen leer je je gedachten ordenen met tekeningen, zelfs als je niet kunt tekenen!
Je hoofd is nu eenmaal niet gemaakt om alles bij te houden wat je nog moet of wilt doen.
Tekeningen zijn een eenvoudig en bewezen effectief middel om je hoofd leger en lichter te maken.

In slechts 5 dagen tijd

krijg je overzicht

creëer je ruimte in je hoofd

stimuleer je je creativiteit

kun je duidelijker communiceren over jouw ideeën

gratis downloads

POSTER ‘Mind full to Mindful’

Print ‘m dubbelzijdig uit om je stemming te delen met collega’s, of hang ze naast elkaar op in de teamkamer. Schrijf je naam op een post-it, plak hem onder de juiste poster en voila… iedereen weet of hij jou nog wel/ niet iets kan vragen. Klik op de afbeelding om te downloaden.

vergadermonsters

Vergadermonsters halen er plezier uit om vergaderingen onnodig te rekken en te verstoren.

Rachel heeft er een online prentenboekje aan gewijd. Deel het vooral met je collega’s als je deze vergadermonsters wilt verslaan. Met humor kom je een heel eind om frustraties bespreekbaar te maken.

 

focus houden op je dromen

Als we onze dromen niet waarmaken is dat vaak omdat onze doelen zo abstract blijven. Zolang de weg ernaar toe niet duidelijk is, is het heel lastig om je focus en motivatie hoog te houden.

Herkenbaar? Ik heb hier een handige en leuke oplossing voor gevonden. Een visuele tool, waarmee je kunt onderzoeken hoe je jouw abstracte doel dichterbij brengt.

onze favoriete materialen

Stiften

De markers van Neuland (www.neuland.nl). Neuland heeft een speciale ‘outliner’, waarbij de zwarte inkt niet gaat vlekken bij het inkleuren.
De zwarte Posca is hier ook heel geschikt voor, mooie zwarte inkt die snel droogt, niet doordrukt en niet vlekt: http://bit.ly/poscazwart  (nadeel: relatief snel leeg)

Om in te kleuren is de Ecoline Brushpen mijn favoriet. Mooie halftransparante inkt met prachtige intense kleuren. Te koop in een set van 10: http://bit.ly/ecolinebrushpenset 

Een stuk duurder, maar wel een heel mooie Brushpenset met dunne en dikke punten is deze set van Tombow: http://bit.ly/tombowset 
Ook deze stiften drukken niet door. Ze kleuren mooi egaal. Je hebt deze set in verschillende kleuren, zoals pastels, primaire kleuren of secundaire kleuren.

Pas op met stiften op alcoholbasis (zoals van de Action, of de Twin Tip Markers van heel veel andere merken zoals Spectrum Noir). Deze kleuren mooi egaal, maar drukken ontzettend door. Zelfs bij het dikste soort papier. gebruik ze zeker niet in het boek 😉

papier

Welk papier prettig voor je is hangt een beetje af van de stiften die je gebruikt, maar je zult merken dat het mooiste resultaat altijd is op papier dat speciaal bedoeld is voor stiften (natte bewerkingen). Het papier in het boek is zo uitgekozen dat je erin kunt tekenen met stiften op waterbasis. Die zullen niet doordrukken. Nogmaals: stiften op alcoholbasis drukken vrijwel altijd door.

Mooi tekenpapier is bijvoorbeeld dit blok voor markers: http://bit.ly/tekenblokvoormarkers 
Dit is wel iets duurder papier, maar erg fijn.

Een ander blok met prettig tekenpapier speciaal voor stiften, met een spiraal, is dit: http://bit.ly/tekenblokmetspiraal 

En als je liever op liggend formaat werkt, deze:
http://bit.ly/tekenblokliggendmetspiraal

Als je net als ik stiften op waterbasis gebruikt kun je ook met los printpapier werken, je zult wel merken dat dit papier vaak wat stug is en je stiften ‘leegzuigt’.