It takes teamwork to make a dream work

Wij zijn een groep talentvolle strategen en analytici, die óók nog eens mooi kunnen tekenen.
We zijn verschillend. Lang, kort, casual en tuttebellen. Communicatie, HR, Bedrijfsvoering, IT, Financiele dienstverlening, Projectmanagement. Wat ons verbindt is onze creativtiteit en onze drive om organisaties een beetje mooier te kleuren.

RACHEL LEVI

Als kind was ik erg creatief. Tekenen, knutselen, verhalen schrijven, verkleden en acteren. Toch koos ik voor de opleiding Toegepaste Communicatiewetenschap, onder het mom: ‘daar kun je tenminste werk in vinden’. En inderdaad, na mijn opleiding kon ik direct aan de slag. Eerst als beleidsmedewerker en later als projectmanager en teammanager. Om mijn creativiteit ergens in kwijt te kunnen, werkte ik naast mijn baan bij een jeugdtheaterschool. Als regisseur maakte ik meer dan 15 voorstellingen met jonge, getalenteerde mensen. Er was wel een duidelijke knip tussen werk en creativiteit. Tijdens een workshop waarin ik leerde hoe je je werk kunt ondersteunen met tekeningen merkte ik pas hoe weinig gebruik ik van mijn creativiteit maakte in mijn werk. Na dit inzicht ging het roer om. Niet veel later startte ik Huis van Verbeelding. Ik vind het heerlijk om vastgeroeste patronen te doorbreken, de boel eens lekker op te schudden, maar vooral om te inspireren en stimuleren.

Ik ben de oprichter van Huis van Verbeelding en auteur van het boek ‘Tekenen tijdens de vergadering: DOEN!’

P.s. Ik ben herkenbaar aan mijn fleurige jurken en voorkeur voor vintage.

ANNEMARIE VAN DER SLUIJS

Luisteren, inleven en richting geven zijn de rode draad in mijn loopbaan. Eerst als maatschappelijk werker en arbeidsdeskundige, later als manager en nu ook als zakelijk tekenaar. Ik krijg energie als ik individuen en groepen mensen kan helpen met hun ontwikkeling en het bereiken van hun doelen. Het verbeelden van de weg er naar toe is een krachtig middel dat mensen aanspreekt.

Dat is wat ik graag doe: verbeelden. Richting geven door te laten zien, perspectief te geven, een beeld te schetsen en het voor je uit te tekenen.

P.s. Ik ben een echte Rotterdammer en dat is te horen en te merken. Ik hou van grote lijnen en gepriegel, van mensen en katten.

JESSAMIJN ALBERTS

Als ik tekende tijdens een meeting of een vergadering werd er altijd gezegd: ‘daar zou je meer mee moeten doen’. Dus dat doe ik nu met veel passie en energie.
Verhalen vertellen, mensen inzicht geven in hun gedachten en organisaties faciliteren is iets dat ik graag doe. Ik houd van nieuwe dingen uitproberen, sporten, koken, muziek maken. Lekker experimenteren en nieuwe kanten van mijzelf en anderen ontdekken. Ik geloof dat iedereen op zijn eigen manier creatief is en creatief kan werken. Je moet alleen het ‘hoe’ ontdekken. Als ik daar aan kan bijdragen is mijn dag geslaagd.

P.s. Naast zakelijk tekenen en trainen geef ik ook ukelele workshops (ja met dat gekke ‘gitaartje’)

MARCO VAN DER KOOIJ

Eigenlijk ben ik altijd al visueel ingesteld geweest. Op school zaten al mijn schriften onder de tekeningen. Later ging ik datgene wat ik hoorde combineren in die tekeningen en zo ontstonden mijn eerste ‘visual recordings’.
In mijn huidige werk probeer ik mensen positief te verbazen over zichzelf of een situatie. Dat werkt inspirerend en geeft mega-veel energie. Beelden zijn dan erg krachtig! Ik wil de mens iets meegeven en ze vooral verder helpen. Een tekening of workshop is dan ook pas geslaagd als ik dát heb kunnen bereiken.
Als geboren en getogen Rotterdammer ben ik lekker nuchter. Met een flinke dosis humor, enthousiasme, goed luisteren, filteren, analyseren én natuurlijk creativiteit komen de mooiste dingen op papier!

P.s. Guilty pleausure? Er gaat niets boven de afhaalchinees! Loempia’s en babi pangang, wat een cultureel erfgoed!”

BIANCA BERNDSEN

Visueel faciliteren is voor mij “the best of both worlds”. Ik combineer mijn ervaring in corporate bedrijfsleven en semi-overheid met mijn passie voor illustreren en tekenen; zowel digitaal als analoog. Het is echt een feest om bedrijven te mogen ondersteunen in hun communicatie en een visuele vertaling te maken van hun dag en/of rapporten en beleidsstukken. Ik vind de interactie in groepen en het gezamenlijk nadenken over de toekomst heel interessant. Inhoudelijk heb ik veel affiniteit met onderwijs en jeugd, maar ik ben gewend breed te werken. Van salesteam tot advocatuur en van jongerenwerk tot business English. Met mijn flexibele inzet en proactieve houding zet ik mij volledig in voor de doelstelling van een klant. Ik help graag met een lach op en een stift in de hand!

P.s. Zorg wel dat de chocolade goed verborgen is want dit is mijn guilty pleasure!

JULIE BEEREPOOT

Tekenen maakt me wakker en alert, helpt mij en de klant zaken beter te onthouden.
In het tekenen komen mijn analytische en creatieve kant samen. Ik vertaal woord naar beeld, verbind mensen, trek de aandacht via mijn tekeningen en kan de verbanden goed laten zien. Het eerste moment dat mijn stift het papier raakt, vind ik altijd spannend. Er is geen gum en elke lijn telt. De heerlijke uitdaging steeds weer passend beeld te maken.

Ik houd van urban sketching, dan ga ik ergens op straat zitten en teken ik mijn omgeving. Ik houd van kleur en de zuidelijke landen inspireren mij daarom meer dan Nederland.

P.s. Stiekem vind ik mijn eigen baksels vaak het lekkerst. Soto ajam of Indiase dalh zijn mijn comfort food

MIRANDA HOEFMANS

Ik ben de ondersteuner van dit geweldige, enthousiaste en creatieve team.

Mijn passie is ontzorgen, zowel zakelijk als prive. Ik vind het heerlijk om mensen werk uit handen te nemen. Zoals office werkzaamheden. Te plannen en organiseren. Zodat bijvoorbeeld Rachel zich soms ook nog kan focussen op haar eigen groei en persoonlijke ontwikkeling. Of om onze opdrachtgevers en tekenaars met elkaar verbinden. Daar krijg ik energie van!

Tekenen laat ik over aan dit team. Ik houd van sporten, koken, tuinieren en af en toe een creatieve of spirituele workshop. Daarnaast wil ik mezelf blijven ontwikkelen: groeien en specialiseren. Stilstand is achteruitgang!

P.s. Als echte brabantse en niet-tekenaar, ben ik toch wel een outsider binnen dit team. Maar voel me helemaal thuis!

HET VERHAAL VAN HUIS VAN VERBEELDING

Rachel bedacht Huis van Verbeelding, lang voor het bestond.

In 2016 is Huis van Verbeelding ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
Jaren eerder zei Rachel al; “Ik ga ooit ondernemen, dat voel ik. Ik pas niet in een hokje, ik heb ruimte nodig om alles te kunnen doen wat ik leuk vindt en waar mijn hart naar uit gaat. Dat lukt me nooit in een baan. Ik heb een plek nodig waar alles mogelijk is. En die plek noem ik Huis van Verbeelding”.

Het zou nog een paar jaar duren voor het zover was. Huis van Verbeelding is nu die plek: alles is mogelijk. Wat we doen zullen we steeds opnieuw uitvinden. We ontwikkelen: onze creativiteit, onze vaardigheden en onze ideeën ontwikkelen. Maar ook onze klanten stellen steeds weer nieuwe vragen: ‘Kunnen jullie ook…’ En dan antwoorden wij zoals Pippi Langkous: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan’.